5 gazeteci hakim karşısına çıktı

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri’nden Öncü Akgül ile gazetenin yöneticilerinin de aralarında olduğu 5 gazeteci bugün hakim karşısına çıktı

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenleri” kampanyasına katılan gazeteci Öncü Akgül, gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile gazetenin eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, “suç ve suçluyu övme” ve “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla yargılandıkları dava kapsamında Çağlayan’da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada ilk olarak savunma yapan Kızılkaya, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini kaydederek, yapılan haberlerin ifade özgürlüğü kapsamında hazırlandığını dile getirdi.

Aykol gazeteciliği savundu

Kızılkaya’nın ardından savunma yapan Aykol da, basın özgürlüğünün demokratik ülkelerin olmazsa olmazları olduğunu kaydederek, gazetede yayınlanan haberlerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Suçlamaları kabul etmeyen Akgül ise, kampanyaya katılmasının amacının meslektaşları ile dayanışmak olduğunu vurguladı.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti duruşmayı 21 Şubat 2017 tarihine erteledi.

Gazetenin eski Eş Genel Yayın Yönetmenlerinden Eren Keskin ile Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan da başka bir dava kapsamında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, duruşmayı 17 Kasım’a erteledi.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER