Kerbela’nın acısı 79 yıldır devam ediyor

İstanbul Adliyesi önünde başlatılan Adalet ve Özgürlük Nöbeti 6’ncı haftasında devam etti. Nöbete katılan kapatılan derneklerin temsilcileri mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Ölüm yıldönümünde Seyit Rıza’yı anan TV 10 çalışanı Rohat Emekçi, ‘Kerbela’nın acısı 79 yıldır devam ediyor’ dedi

Emek ve demokrasi güçleri ile gazetecilik meslek örgütleri tarafından başlatılan Adalet ve Özgürlük Nöbeti’nin 6’ncısı İstanbul Çağlayan Adliye’si önünde yapıldı. Nöbete kapatılan televizyon ve derneklerin temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. “Adalet ve Özgürlük istiyoruz” pankartının açıldığı eylemde ilk olarak, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şube Eşbaşkanı Sinan Zincir konuştu. 370 derneğin İçişleri Bakanlığı tarafından kapatılmasına tepki gösteren Zincir, demokratik siyasete ve Kürtlere yönelik operasyonların devam ettiğini söyledi. Zincir, “Gece yarısı baskınlarıyla binalarımıza mühür vurdular. Aynı gece, ‘Binaları mühürleyerek çalışmalarımızı, faaliyetlerimizi engelleyemezsiniz’ dedik. Bu topraklardaki temel hak ve özgürlükler mücadelesini engelleyemezsiniz. Binalarımızı mühürleyerek, emekçilere, kadınlara, LGBTİ’lere, Kürt halkına karşı geliştirilen katliamlara müdahil olmamızı engelleyemezsiniz demiştik. Ve bugün sokaklarda mücadelemizi devam ettiriyoruz” diye konuştu.

‘Çocuklar için mücadele etmeye devam edeceğiz’

Zincir’in ardından konuşan Gündem Çocuk Derneği üyesi Alper Yalçın da, çocukların yaşam hakkı için birçok mücadele verdiklerini, ortak bir emek ve dayanışma oluşturduklarını söyledi. Yalçın, şöyle devam etti: “Bugün de yerimiz insan hakları savunucularının yanıdır. Bugünleri hep birlikte ortak bir emek ve dayanışma ile aşacağımıza inanıyoruz. Kapatma kararı bizim için anlaşılır olmasa dahi, bu karar çalışmalarımıza, çocuk hakları ihlallerinin takipçisi olmayacağımız anlamına gelmiyor. Çocuklar için ve çocuklar ile mücadele etmeye devam edeceğiz.”

‘Kerbela’nın acısı devam ediyor’

TV 10 çalışanı Rohat Emekçi ise, Seyid Rıza’nın “Yapmayın etmeyin, yazıktır, günahtır, zulümdür” sözlerini hatırlatarak, “OHAL ile birlikte basın özgürlüğünün kısıtlanması, derneklerin kapatılması, cezaevlerinde yaşanan şiddetin çoğalması ve Kürdistan’da yaşanan katliamlara baktığımız zaman 79 yıl önce Dersim Katlimı’nda yaşanalar bugün hala yaşanmaya devam ediyor. Kerbela’nın, Dersim Katliamı’nın acısını unutmadan, benzer acıları yaşıyoruz” dedi.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER