Avukatlar darp edilerek gözaltına alındı

Derneklerinin İçişleri Bakanlığı tarafından kapatılmasını Bayraklı Adliyesi önünde protesto etmek isteyen ÇHD ve ÖHD üyesi avukatlar darp edilerek gözaltına alındı

İzmir’de Çağdaş Hukukçular Deneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri İçişleri Bakanlığı tarafından derneklerinin kapatılmasını protesto etmek için Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Bina etrafını ablukaya alan polis, Cumhuriyet Başsavcılığın kararı ile açıklamaya izin vermeyeceklerini söyledi. Demokratik haklarını kullanmak istediklerini ifade eden avukatlara, basın açıklamasını okudukları sırada polis saldırdı. “ÇHD, ÖHD susmadı susmayacak” sloganı atan avukatlar darp ederek gözaltına aldı.

Gözaltına alınan ÇHD Şube Başkanı Serdar Gültekin, ÖHD Şube Başkanı Fatma Demirel ile avukatlar Oktay Uysal, İhsan Can Akmarul, İlahi Öz, Dinçer Çalım, Kardelen Yoğunlaştırarak, Yunus Emre Güneş, Mehmet Bayraktar, Yemen Canan, Şule Hizal, Erdoğan Akdoğdu, Fuat Şengül, Perihan Kayadelen, Zöhre Dalkılıç ve Emre Diri’nin sağlık kontrolü için Alsancak Devlet Hastanesine götürüldüğü öğrenildi.

İZMİR

EN SON EKLENENLER