Ezaz’da çeteler arasında çatışma

15Kuzey Suriye’nin sınır kenti Ezaz’da dün Ehrar El Şam, Asîfet El-Şemal ve Sultan Murad Tugayları çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Bab El Selame Kapısı’nın kontrolü nedeniyle yaşandığı belirtilen çatışmalar sonrası kapının Türkiye tarafı olan Öncüpınar’ın giriş çıkışlara kapatıldığı öğrenildi. Ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda onlarca ölü ve yaralının olduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde de bu gruplar arasında Ezaz ve kapının kontrolü noktasında çatışmalar yaşanmış ve çatışmalarda çok sayıda kişi ölmüştü. El Rai üzerinden çok sayıda cenaze ve yaralı Kilis Devlet Hastanesi’ne taşınmıştı.

Öte yandan önceki gün de kentte Ehrar El Şam çetelerinin denetimindeki alana bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlenmiş ve en az 26 çeteci ölmüştü.

“Fırat Kalkanı” isimli harekatın başlamasından beri MİT organizeli Sultan Murad Tugayları çeteleri ile diğer çeteci gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor. Geçtiğimiz ay da Sultan Murad Tugayları, önce Feyleq El Şam, daha sonra da Nureddin Zenkî Tugayları ile Cerablûs’ta çatışmıştı.

Çoğunluğu Türkmenlerden oluştuğu iddia edilen Sultan Murat Tugayları çetelerinin bölgeyi Türkleştirmesi ve diğer grupları tasfiye etmeye çalışması üzerine çatışmaların çıktığı belirtiliyor. EZAZ

EN SON EKLENENLER