Görevden alınan akademisyenden ‘son ders’: Bu millet hiçbir zaman koyun olmadı

29 Ekim’de yayımlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden olan İstanbul Üniversitesi akademisyenleri, bugün ögrencilerine veda etti. İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi, aynı zamanda Barış için Akademisyenler Girişimi’nden Levent Dölek, öğrencilerine hitaben bir konuşma yaptı.

“BİZ HİÇBİR ZAMAN GÜDÜLMEDİK, KİMSEYİ DE GÜTMEDİK”

Dölek konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

İnsanlar inşaatlarda madenlerde hayatlarını vermeye devam ettiği müddetçe, biz borcumuzu ödemiş olmayacağız. Sizler de öyle. Bu ülke elbetteki okumuş insanlar bu ülkenin geleceğinde de, yönetiminde de büyük pay sahibi olacak ama esas olarak bu ülkeyi işçiler, emekçiler, maden işçileri, taşeron işçileri ve son dönemde konuşuluyor çobanlar. Evet onlar bu ülkeyi yönetebilirler ve yönetecek olanlardır. Dolayısıyla biz onlar için mücadele ediyoruz. Evet çobanlar da bu ülkeyi yönetecek olanlardır. Diğer bütün emekçiler yoksullar gibi. Ama bu millet hiçbir zaman koyun olmadı. Bundan sonra da olmayacak.

Biz hiçbir zaman güdülmedik. Kimseyi de gütmedik. Kimsenin de güdülmesine bundan sonrasında izin verecek değiliz. Ülkenin de dünyanın da geleceğini bu anlayışın belirleyeceğine inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.

EN SON EKLENENLER