Katalanlardan ‘irade’ yürüyüşü

Katalonya’daki bağımsızlık yanlısı sivil toplum örgütleri, İspanyol yönetiminin yargıladığı Katalan siyasetçilere destek için gösteri düzenledi.

Barcelona kentindeki Montjüic alanında toplanan Katalanlar, seçimle göreve gelmiş ancak bağımsızlıkçı girişimlerinden dolayı yargılanan Katalan siyasetçilere dokunulmamasını istedi. “Demokrasi için kurumlarımızı savunuyoruz” adı altındaki gösteriye katılmak için Barcelona dışından da çok sayıda kişi geldi.

Gösteriye, bağımsızlık yanlısı siyasi partilerin (CDC, ERC ve CUP) dışında Podemos, Yeşiller ve komünist Birleşik Sol (IU) partilerinin temsilcileri de katıldı. Bağımsız Katalan bayrakları taşıyan katılımcılar, bağımsızlık sloganları atarak İspanyol devletinin “yargıyı kullanarak Katalonya üzerinde baskı kurduğunu” kaydetti. Sağcı İspanya yönetimi, 259 belediyede 407 kişi hakkında soruşturma açmıştı. Katalan Ulusal Asamblesi Başkanı Jordi Sanhez, “Bağımsızlık girişimlerinden dolayı yargılananlara destek vereceğimizi söylemiştik ve o gün geldi. İspanyol devleti, seçimle göreve gelmiş Katalan siyasetçilere ve kurumlarına saldırmak için İspanyol yargısını kullanıyor” dedi. Londra, Dublin, Paris ve Lüksemburg’da da hafta sonu gösteriler düzenlendi. BARCELONA

EN SON EKLENENLER