Dersim’de gözaltılar protesto edildi

Sabah saatlerin Dersim’de yapılan ev baskınlarında Dersim Belediye Eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul yanı sıra Kürt siyasetçi Aysel Doğan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınması protesto edildi

Dersim’de sabah erken saatlerde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda belediye eşbaşkanları, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) başkan ve yöneticileri ile sendika temsilcilerinin gözaltına alınmasına ilişkin belediye önünde protesto etti. “Halkın iradesi rehin alınamaz!” pankartının taşındığı protestoda konuşan Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, ülkeden demokrasiden eser kalmadığını söyledi. Tunç, “Bugün saray ve hükümet, demokratik siyasete ve demokratik muhalefete yönelik ağır saldırıları ile demokratik siyasi kazanımları gasp etmeyi, bütün kurum ve kuruluşlarımızı tasfiye etmeyi hedeflemektedir” dedi.

Mücadele çağrısı

Günün birlik günü olduğunu söyleyen Tunç, “Halka, hepimize, tüm demokrasi yanlısı, barışsever, hak ve hukuk isteyen, emeğine ve özgürlüklerine sahip çıkan herkese düşen Olağanüstü Hal’in (OHAL) kalıcılaştırılarak tekçiliğin dayatılmasını püskürtmek üzere el ele vermek ve gün demokrasiyi kazanmak için birlik günüdür” şeklinde konuştu. Adaletsizliğe karşı yurttaşlara seslendiğini söyleyen Tunç, “Çağrımız özgürlük, eşitlik, demokratik laiklik ve adalet için çaba harcayanlara ve bu özlemler için bedel ödeyenlere birlikte ve ortak mücadele çağrısıdır” ifadelerini kullandı.

EN SON EKLENENLER