HDK: GÜÇ BİRLİĞİ YARATALIM

7’nci Olağan Kongresi’ni yapan HDK’nin sonuç bildirgesi açıklandı. İktidarın tüm muhalefeti hedef aldığı belirtilen bildirgede tüm sadırılara karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı

Halkların Demokrastik Kongresi’nin (HDK) 13 Kasım tarihinde yaptığı 7’nci Olağan Kongresi’nin sonuç bildirgesi açıklandı. Tutuklu HDP’li vekillerin selamlanmasıyla başlayan bildirgede, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında halkın iradesi hiçe sayılarak ilk adımı atılan sivil darbe sürecinin, 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile yeni bir evreye geçtiğine dikkat çekildi. Bildirgede, “Bu evrede Erdoğan-AKP iktidarı, tek adam yönetimini kurumsallaştırmak için OHAL’i kullanmakta” denildi.

‘Milyonlar hedef alındı’

İktidar tarafından demokrat milyonlarca kişinin hedef alındığına işaret edilen bildirgede medya, dernekler, üniversiteler ve kamu emekçileri üzerindeki baskılara değinilerek, “Demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyütmek hepimizin görevidir” denildi. Bildirgede oluşturulan “milli ittifak”a da değinilerek, “AKP-MHP ittifakı, Ortadoğu’da Kürt halkının iradesine ve statüsüne bariyerler kuran geleneksel ve tarihsel politikaları yeniden hâkim kılmak istemektedir” denildi.

‘Bu yoldan dönülmeli’

Dış politikaya da değinilen bildirgede, “İktidarın Irak ve Suriye coğrafyasında yayılarak nüfuz alanını büyütmeye dönük dış politikasının devam ettirilmesi ve ülkenin Ortadoğu’daki savaş çemberinin içine sürüklenmesi asla kabul edilemez. Halklar için acı, gözyaşı ve kan demek olan bu yoldan dönülmeli” denildi.

‘Bütünleyici mücadele’

“Demokrasi için güç birliğini ve ortak mücadeleyi yaratalım” denilen bildirgede, “Demokratik direnişi toplumsallaştırmak ve dirençli bir demokrasi hattını örmek ve özgürlüklere yönelik gerçekleşen saldırılara karşı mücadeleyi büyütmek, hayatın tüm yüzlerini kuşatan bütünlüklü bir mücadeleyi geliştirmek amacındayız” denildi.

‘Vardık, var olacağız’

Dayanışma çağrısı yapılan bildirgede, “Halklarımızı, emekçilerimizi, toplumun tüm ezilenlerini bu yolu birlikte yürümeye ve büyütmeye çağırıyoruz. Bulunduğumuz her il, ilçe, mahalle; köy, her ev, okul, atölye, iş yeri, hapishane bu umut ve çabayla doldurulacaktır. Kazanan mutlaka biz olacağız! Vardık, varız, var olacağız!” denildi. ANKARA

EN SON EKLENENLER