Mutluluğun tarifi yok

Rojava güçlerinin operasyonuyla güvenli yerlere geçirilen Rakkalı (Reqqa) göçmenler, köylerini çetelerden kurtaran Fırat’ın Gazabı savaşçılarına teşekkür ederek “mutluluğumuzu anlatmaya kelimeler yetmez” dedi.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi savaşçıları, hamlenin ilan edildiği 5 Kasım’dan beri 34 köy ve 31 mezrayı DAİŞ’ten temizledi. Binden fazla yurttaş, El-Hîşe, El-Tiwêlia, Seyda, El-Hezeriya ve El-Şibil köylerine geri döndü. Mayın temizliği sürüyor. El-Hîşe Köyü’ndeki evine geri dönen Emîne El-Xeşab adlı yurttaş, “Çok şükür sağlam bir şekilde evimize geri döndük. Çok mutluyum. DAİŞ’e dair hiçbir şey ortada kalmadı. Bizi çetelerin zulmünden kurtaran savaşçılara teşekkür ediyorum” dedi. Umeyme Mûsa, “3 yıllık DAİŞ kabusundan kurtulduk. Çok mutluyum. Mutluluğum anlatmaya kelimeler yetmez diye konuştu. El-Tiwêlia Köyü’nde yaşayan Mihemed El-Îsa ise “Bizim yardım çağrılarımıza kulak verip bizi kurtardığınız için çok teşekkürler” dedi.

‘Amcamı katlettiler’

Nîdal Hesen ise şunları söyledi: “Ben ve amcam Ertîwaziyê Köyü’nde kendimize sigara almıştık. Dönüş yolunda DAİŞ çeteleri önümüzü kesti ve sigaralarımızı aldı. Amcama 200 bin lira haraç bağladılar ve arabasına el koydular. Bizi kendileriyle beraber Deham Köyü’ne götürdüler. Burada amcamı sebepsiz yere katlettiler ve cenazesini almamıza izin bile vermediler… Ölüm korkusundan dolayı kimse onlara karşı gelemiyordu. Yaptıklarının İslam’la hiçbir alakası yok. Özellikle kadınlara karşı daha da zulümkardılar. Onları pazarlarda köle gibi satıyorlardı, evden çıkmalarına izin vermiyorlardı. Kadınların evden dışarı çıkması yasaktı. Çeteler kendilerine karşı gelenleri ya zorla dini eğitime alıyordu ya da zorla çalıştırıyordu. QSD intikamımızı alacak.”

Bu arada Girê Spî Eşbaşkanı Hemdan El-Ebd, Rakka’dan Girê Spî’ye göç eden göçmen sayısının 8 bini geçtiğini belirterek uluslararası yardım kuruluşları ve BM Mülteciler Komiserliği’ne Rakkalı göçmenlere yardım etmeleri çağrısında bulundu. Öte yandan El-Senadîd Güçleri Genel Komutanı Bender Deham El-Hadî, güçlerinin Fırat’ın Gazabı Hamlesi’ne hazır olduğunu söyledi. AYN İSA

EN SON EKLENENLER