Taciz davasına yayın yasağı!

Yanında stajyer avukat olarak çalışan YDK aktivisti A.K.’ye cinsel saldırıda bulunan Avukat Sedat Yurtdaş hakkında, “basit cinsel taciz” suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada tanık olarak dinlenen Kemal Toraman, A.K.’nin cinsel saldırıyı kendisine de anlattığını ifade ederek, kadının aynı zamanda Amed Barosu’na şikayette bulunduğu için psikolojik baskıya uğradığını kaydetti.

Ardından söz alan sanık avukatları ise A.K.’nin cinsel saldırının ardından yaşadığı psikolojik sorunlara dair İstanbul Üniversitesi Adli Tıp biriminden alınan iki ayrı raporun geçersiz olduğunu iddia ederek dosyadan çıkarılmasını talep etti. Sanık avukatı ayrıca kadın örgütlerinin davaya müdahil olmaması için davanın kapalı işlenmesi talebini yinelerken, benzer davalarda yargının suçlu erkeği koruyan kararlarını gizlemek adına getirdiği yayın yasağının bu dava için de verilmesini talep etti.

Mahkeme davanın kapalı işlenmesi talebini reddederken, davaya ise yayın yasağı getirdi. Duruşma 17 Ocak tarihine ertelendi. AMED

EN SON EKLENENLER