Terolara 140 yıl hapis istemi

Terolar’da yapılmak istenen mülteci kampına karşı seslerini duyurmak istedikleri sırada polis ve jandarma müdahalesine maruz kalan 28 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, her kişi için 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis ve para cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Maraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı ve yoğunlukta Alevilerin yaşadığı Sivricehöyük (Terolar) Mahallesi’nde Suriyeli mülteciler için planlanan konteynır mülteci kampı, halkın tepkisine neden oldu. Alevi halkı, katliam tehdidi ile karşı karşıya kalacakları gerekçesi ile kampın yapılmasına karşı çıktı. Bunun üzerine Türkiye ve Kürdistan’ın birçok yerinde bulunan Aleviler, yapılmak istenen kamp çalışmalarını durdurmak için bölgede nöbet eylemi başlattı.

3 Nisan’da binlerce kişi ile birlikte kampı istemediklerini duyurmak için yürüyüş yapan Alevilere asker ve polis müdahale etti. Yapılan müdahale sırasında atılan biber gazı nedeniyle Üsteğmen Ali Erol’un yaralandığı tespit edilirken, konuya dair açılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcısı Salim Demirci tarafından 3 müştekinin yer aldığı dosyada 28 kişi hakkında “Hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme” suçlaması ile iddianame hazırlandı. İddianamede 28 kişinin ayrı ayrı 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis ve para cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Hazırlanan iddianamede, olay örgüsü anlatılırken gazdan etkilenen yurttaşların kullandığı iddia edilen ifadelere şöyle yer verildi: “Ben böyle devletin, ben böyle emniyetin, ben böyle adaletin ….. sözlerine gelince burada kastedilen ve kendisinden rahatsızlık duyulan kurumun devletin, emniyetin ve adalet teşkilatının bizatihi kendisi değil, mağdur polis memurları tarafından kamu görevlisi sıfatı ile ifa edilmeye çalışılan kamu görevidir. Bu nedenle sinkaflı sözler de sonuç olarak devlete, emniyete ve adalet teşkilatına değil, o sırada muhatap durumda olan mağdur polis memurlarına dönük olarak söylenmiştir.”

dihaber

EN SON EKLENENLER