DAİŞ şaşırtmadı, Qebasîn’den çekildi

DAİŞ çeteleri, Cerablûs, El Raî ve Dabik’ta olduğu gibi Bab’ın kuzeyindeki Qebasîn kasabasını da çatışmadan Türkiye ve ona bağlı silahlı gruplara teslim etti. Nüfusun yüzde 90’ından fazlasının Kürtlerden oluştuğu kasabaya doğru 3 gün önce harekete geçen Türkiye ve ona bağlı silahlı gruplar, herhangi bir direnişle karşılaşmadan kasabayı DAİŞ’ten teslim aldı.

Türkiye’nin hamiliğini yaptığı “Fırat Kalkanı” çetelerinden Ehrar El Şam’ın Ebû Bîlal isimli çetebaşı, DAİŞ çetelerinin Türkiye’nin talimatları doğrultusunda Qebasîn’den geri çekildiklerini itiraf etti. Fransız haber ajansı Reuturs’a konuşan Ebû Bîlal, “Qebasîn kasabasına girmeden önce DAİŞ çetelerinin neredeyse tamamına yakın üyelerini kasabadan çektiğini” belirtti.

Bu arada Qebasîn’i teslim alan çeteci grupların Şehba bölgesine bağlı El-Biraziya dağı bölgesinde bir çocuğu katlettiği iki kişiyi ise ağır yaraladığı öğrenildi. Katledilen çocuğun Mistefa Hec Ehmed ailesinden olduğu bildirildi. Ayrıca bölgedeki sivillerin ise çetelerin saldırısından dolayı dağın eteklerine sığındıkları aktarıldı. BAB

EN SON EKLENENLER