Dünya kadınlarından KJA’ya destek

Başta uluslararası eylem grubu Dünya Kadın Yürüyüşü, Yazar Janet Biehl, İspanya, Filistin ve İskoçya olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinden kadın örgütleri kapatılan Özgür Kadın Kongresi’ne (KJA) dayanışma mesajı gönderdi

İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile kapatılan kadın dernekleri arasında yer alan KJA ile dayanışmak için dünyanın dört bir yanından kadınlar destek mesajları gönderiyor. Başta uluslararası eylem grubu Dünya Kadın Yürüyüşü başta olmak üzere bir çok ülkedeki kadın örgütlerinden KJA’ya destek geldi.

Basklı kadınlar

Bask ülkesinden EHB Feminist Politik’ten gelen mesajda, “Kürt halkının ve Kürdistan Kadın Hareketi’nin haklı mücadelesini tanıyor, destekliyor, dayanışıyoruz” denildi. “KJA binasının polis güçleri tarafından ablukaya alınmasını özellikle ve şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verilen mesajda, Kürt kadınlarının mücadelesinin desteklendiği vurgulandı.

İskoçyalı kadınlar

İskoçyalı kadınlar da gönderdikleri mesajda, KJA’nın kapatılmasının Ayla Akat Ata’nın gözaltına alınıp tutuklanmasını kınadı. Mesajın devamında şunlar belirtildi: “Türk hükümetinin demokrasiye yönelik son saldırılarında KJA’nın da kapatılmış olduğunu öğrenerek sarsıldık. KJA’daki tüm kadınlara, özellikle de Ayla’ya dayanışma dileklerimizi gönderiyoruz.”

DKY Sekreteryası

Dünya Kadın Yürüyüşü Uluslararası Sekretaryası Graça Samo’nun gönderdiği mesaj ise ‘Sevgili kızkardeşlerim’ sözleriyle başlıyor. Mesaj şöyle devam ediyor: “Tüm bu korkunç haberlerden dolayı sarsıldık ve Türkiye devleti tarafından gerçekleştirilen ve meşrulaştırılmaya çalışılan her tür şiddeti kınıyoruz. Yalnız değilsiniz kızkardeşlerim.” Ayrıca DKY Türkiye Koordinasyonu da kapatılan tüm kadın dernekleri için bir mesaj yayınlayarak, “Kadın derneklerinin kapatılması kadınlara dönük doğrudan bir saldırıdır” dedi.

Filistinli kadınlar

Filistin Milli Birlik Cephesi Koordinatörü Amal Wahdan’ın gönderdiği mesaj ise “Sevgili yoldaşlarım, Diyarbakır’daki KJA dernek merkezinin kapatılmasını ve dokümanlarına el konulmasını şiddetle kınıyoruz. Tüm kadın siyasi tutsakları derhal serbest bırakmasını ve KJA merkezini yeniden açmasını talep ediyoruz” denildi.

Janet Biehl

ABD’li Eko-feminist yazar Janet Biehl ise “KJA’nın kapatılması çok ürkütücü. Türkiye’den gelen haberler her gün daha da karanlık ve zalimce oluyor. Güçlü kalın, arkadaşlarım, daima sizi düşünüyorum. Jin, jiyan, azadî!” dedi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER