Êzidxan hamlesi sürüyor

YBŞ komutanlarından Dijwar Feqîr, Şengal’i özgürleştirmek için başlatılan hamlenin Êzidî halkının desteği ile devam ettiğini söyledi. Feqîr, bugüne kadar Êzidxan’ın özgürlüğü için bir şey yapmayanların da ‘özeleştiri olarak’ hamlede yer alabileceğini kaydetti

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) komutanlarından Dijwar Feqîr, Şengal’in köylerini özgürleştirmek için başlattıkları “Êzidî Kadınları İntikam Hamlesi”nin birinci aşamasının başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade ederek Êzidî halkı dışında hiç kimsenin bu hamle içerisinde yer almadığını kaydetti. Hamlenin planlamaları doğrultusunda ilerlediğini kaydeden Feqîr, “Sêkiniye ve Xeyala köyleri ile Şengal dağının güneyinin tamamı kurtarıldı. Bu hamleyi uzun bir süredir planlamıştık ve ilk kez DAİŞ çetelerinin Şengal dağı ile olan bağlantısı tümüyle kesilmiş oldu” dedi.

‘Yeni bir fermana izin vermeyiz’

Hamlenin bilançosunun daha sonra açıklanacağını ifade eden Feqîr, “Bu saatten sonra hiç kimse halkımıza yönelik yeni bir ferman uygulayamayacaktır. Saldırabilirler fakat bizler de Êzidxan’ın savunma gücü ve Êzidî halkı olarak kendimizi koruyacağız. Ve hiçbir şekilde halkımıza 74’üncü fermanı yaşatamayacaklar, buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

‘Büyük bir heyecan yattı’

Başlattıkları hamlenin Êzidî halkında büyük bir heyecan yarattığını söyleyen Feqîr, “Bugüne kadar Êzidxan için hiçbir şey yapmayan güçler, özeleştiri olarak gelip bu hamleye katılabilir ve hep birlikte topraklarımızı birlikte kurtarabilir, düşmanı çıkartabilir ve çetelerin elindeki gençlerimizi, genç kızlarımızı, analarımızı çetelerin elinden en kısa sürede kurtarabiliriz. Fakat bu katılım köylerin ve toprakların paylaşımı üzerinden olmamalıdır. Bizler köyleri paylaşmak ve parçalamak için savaşmıyoruz, tek hedefimiz ve savaşımızın amacı Êzidxan’ın kurtarılması ve birliğidir” dedi.

AA yine iş başında!

Güney Kürdistan’da Kürt güçleri içinde çelişki yaratmak isteyen Türkiye, bu çelişkilerin temelini de basın üzerinden yaratmaya çalışıyor. Bunun için yoğun mesai harcayan Türkiye’nin resmi ajansı Anadolu Ajansı (AA) Şengal’de Pêşmerge komutanı olduğunu iddia ettiği Simê Boseli isimli bir kişiye, “PKK’nin Şengal’de insanları kaçırttığını” söyletti. Haberde söz konusu kişinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği “PKK’nin Şengal’i ikinci Kandil yaptığı” söylemi, söz konusu kişiye de söyletilerek, buna izin verilmeyeceği iddia edildi.

ŞENGAL / ROJNEWS

EN SON EKLENENLER