Halep’te bombardımanda onlarca sivil katledildi

Halep’te son iki gündür rejim güçleri ve çeteler arasında devam eden şiddetli çatışmalarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca sivil yaşamını yitirdi. Onlarca sivil de yaralandı

Suriye’nin Halep’e bağlı doğu mahalleleri Mesakin Henano, El-Sikerî, El-Şear, Kerim El-Bêk, El-Ensarî ve El-Saxûr, Suriye rejimine ait savaş uçakları tarafından yoğun bir şekilde bombalanıyor. Saldırılar sonucunda aralarında 6 çocuğun olduğu 24 sivil yaşamını yitirdi. Hala devam eden hava saldırılarından dolayı can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Öte yandan rejim güçlerine bağlı savaş uçakları, dün gece de Cemiyet El-Zehra, El-Firdos, El-Ehmediye, Qadî Esker, Heyderiyê, Bustan Paşa, Eqyûl, Bab El-Nêreb,El-Raşidîn,Enedan, Mieret El-Ertîq, El-Semiriye, El-Encare ile Kefer Naha ve Xan Esel kasabalarını vurdu. Saldırılar sonucunda 2’si kadın 16 sivil yaşamını yitirdi, onlarca sivil de yaralandı. Halep’in batısında bulunan Batboy kasabasında da 3’ü çocuk, 4’ü kadın olmak üzere 21 sivil yaşamını yitirdi.

Çatışmalar devam ediyor

SUK’a bağlı çeteler, rejim güçlerinin denetiminde olan Heleba Nû, El-Hemdaniyê ve El-Mîdan mahallelerini toplarla vurdu. Yine Cimiyet El-Zehra ve Eqreb bölgesinde rejim güçleri ve SUK çeteleri arasından yoğun çatışmalar yaşanıyor.

EN SON EKLENENLER