Sınır dışı edilen gazeteciden Erdoğan’a mektup: Sayenizde diktatörlüğü anlatıyorum

Haber yapmak için bulunduğu ,Gaziantep’te geçtiğimiz cuma günü gözaltına alınan ve daha sonra sınır dışı edilen Fransız internet gazetesi Les Jours muhabiri Olivier Bertrand, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hitaben bir mektup yazdı.

Yaşadıklarını gazetesinde yayınlamak üzere yayına hazırladığını aktaran Fransız gazeteci, “Sayenizde gazetem abone kazandı, ben de meşhur oldum” dedi.

‘DEMOKRASİ GÖRÜNTÜLÜ DİKTOKRASİNİZİ ANLATIYORUM’

Facebook ve Twitter hesabında paylaştığı mektubunda Bernard, “Bu keyfi tutuklama ile birlikte, üç gün içinde muhataplarımın anlattığı tutuklu ve mahkûm haklarına polisiniz tarafından nasıl yeterince saygı gösterilmediği gerçeğini müşahede edebildim. Her çıktığım televizyon veya radyo programında, her mülakatta, Türkiye’deki endişe verici dönüşüm, işkence ve demokrasi görüntüsü arkasında oluşan diktatörlüğü tasvir eden diktokrasi hakkında konuşma fırsatı yakaladım. Sayenizde, Türkiye hakkındaki çalışmalarımıza daha fazla asılacağız. Yarın, polislerinizle beraber geçirdiğim o 3 günü yazarak işe başlıyoruz” dedi.

Geçen Cuma Antep’te gözaltına alınan Olivier Bertrand 3 gün gözaltında tutulmuştu. Pazar akşamı sınır dışı edilen Bertrand Paris’e dönmek zorunda kaldı. Bertrand’ın Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden akreditasyonu olmadan kamera çekimi ve röportaj yaptığı, haberlerinde 15 Temmuz’dan sonra ‘FETÖ’ iddiasıyla gözaltına alınanları destekleyen haber yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığı duyurulmuştu.

EN SON EKLENENLER