‘Bizi kolay harcayamazsınız’

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile açığa alınan akademisyen Nuriye Gülmen, 10 gündür “İşime geri dönmek” istiyorum diyerek eylem yapıyor. Her defasında polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan Gülmen, işini geri alana kadar eylemini sürüdüreceğini belirtti.

Cemaat soruşturması iddiasıyla işinden atılan Gülmen, Gezi sürecinde eylemlere katıldığı gerekçesiyle 3 ayrı soruşturmaya da maruz kaldı. Gülmen soruşturmalar sonucunda 2 kademe durdurma, bir kez maaş kesme cezası aldı. Bu dönem de işten atılan Gülmen, uzun süren hukuki mücadelesi sonucu işine döndü. Ancak bir gün sonra Cemaat soruşturması gerekçe gösterilerek yeniden görevden alındı.

Gülmen, “Bizi böyle harcayamazsınız bu kadar kolay değil. Bu eylemi herkesin yapması gerektiğini düşünüyorum” diyerek karara tepki gösterdi. Gülmen, “42 tane akıl almaz soru sordular. Beni nasıl böyle ilişkilendiriyorsunuz sorusunun cevabı yok. Hiçbir maddi şüphe yok anket soruları hazırlamışlar. Seni açığa aldık bu kadar basit. Kendini bize kanıtla diyorlar ne kadar bize yararsın demek istiyorlar. Bunu yeterince kanıtlarsan bundan sonraki akademik hayatında bizden olacaksın. Bunların zeminini hazırlıyorlar. Ben de soruşturmayı kabul etmedim. Maddi şüpheye dayanmadan böyle sorulara cevap vermeyeceğim dedim. Sendikam belli Eğitim Sen’liyim defalarca cezalandırılmaya çalışılmışım” dedi. Muhaliflere dönük saldırıların sürekli yaşandığında dikkat çeken Gülmen, 2015 yılında KESK’e bağlı sendikalara üye 15 bin kamu emekçisinin soruşturmadan geçirilmesini örnek gösterdi. OHAL bittiğinde işine geri döneceklerini vurgulayan Gülmen, “Ama döndüğümüz yer neresi olacak. Üniversite diye bir şey zaten kalmadı iş güvencesi de olmayacak” sözlerini kullandı. Gülmen, dün eyleminin 9’uncu gününde 8’inci kez yine gözaltına alındı. “Açığa alındım, işimi istiyorum” dövizi ile Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne gelen Gülmen’in dövizine polisler tarafından el konuldu ve kendisine destek için gelen bir kişiyle darp edilerek apar topar gözaltına alındı. ANKARA

EN SON EKLENENLER