Türkiye AP ile bağları koparıyor!

Avrupa Parlamentosu’ndan (AP) bir heyetin yapacağı ziyaretin, 15 Temmuz sonrası uygulamalarını sert bir dille eleştiren Türkiye Raportörü Kati Piri’nin katılımı nedeniyle son anda iptal edildiği ortaya çıktı. Heyetin Ankara’da, “AP ile Türkiye arasında siyasi diyalogun kopmasını engellemek amacıyla” üst düzey resmi makamlar, muhalefet temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmesi bekleniyordu.

Heyette Piri krizi

Avrupa Parlamentosu’ndan Başkan Martin Schulz adına yapılan yazılı açıklamada ise, ziyaretin “görüşmelerin formatı hakkında Türk makamlarıyla anlaşma sağlanamadığı için ertelendiği” belirtildi.

HDP’ye AP’den üst düzey protokol

HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer ve HDP Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru, dün AP’de üst düzeyde görüşmeler yürüttü. AP Başkanı Martin Schulz ile görüşen HDP’liler, Türkiye’deki tabloyu ve HDP’ye yönelik siyasi soykırımı anlattı. HDP’lilere hükümet protokolü uygulayan Schulz, görüşmede de Erdoğan’ın Türkiye’nin dünya arasında kalan tek bağ olan Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerini kopuşa sürüklediğini ifade etti.

BRÜKSEL

EN SON EKLENENLER