Çınar’da 25 Kasım etkinlikleri

Yaklaşan 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü ile birlikte kadınlar da, etkinliklerinin startını verdi. Amed’in Çınar Belediyesi Jînwar Kadın Merkezi çalışanları, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında Yuvacık Köyü’ndeki kadınlarla bir araya geldi. Mersin’de ise Mersin Kadın Platformu basın açıklaması yaparak etkinlik programını açıkladı.

Amed’te kadına yönelik şiddetin tartışıldığı etkinliğe Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Rukiye Eryılmaz katıldı. Jînwar Kadın Merkezi çalışanı sosyolog Ümran Nar, kadının bilinçli bir şekilde devlet tarafından erkek eliyle şiddet, tecavüz ve katliamlara maruz bırakıldığını vurguladı. Rukiye Eryılmaz da kadının bilinçlenip güçlendiği zaman toplumun da güçlenip bilinçleneceğini ifade etti.

Mersin Kadın Platformu’ndan çağrı

Mersin Kadın Platformu, 25 Kasım kapsamında yapacağı etkinlikleri Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptıkları basın açıklamasıyla duyurdu. Açıklamada konuşan kadın paltfomu üyesi Şerife Kılıç, kadınların zor olan yaşam alanının gün geçtikçe daha da zorlaştığını belirtti. Tüm kadınları 25 Kasım etkinliklerine katılmaya çağıran Kılıç, eylem programını şöyle sıraladı: “20 Kasım Kırmızı Balon Kampanyası kapsamında Mersin Kongre Merkezi’nde çocuk şenliği, 21 Kasım’da Sanat sokağında tutsak Aynur Epli’nin fotoğraf sergisi, 22 Kasım’da tutsak kadınlar için kart gönderme etkinliği, 25 Kasım’da Forum AVM önünde basın açıklaması.” HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER