JİTEM Davası’nda gizli tanıklar dinlenecek!

Yirmi iki sivilin katledilmesine ilişkin açılan Qoser JİTEM Davası’nda hakim, gizli tanıkların mahkemede dinlenmesine karar verdi

Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde 1992-1996 yılları arasında 22 sivilin öldürülmesi ile ilgili açılan JİTEM Davası’nın 7’nci duruşması, Ankara 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, dosyanın esas avukatlarını vekaleten iki müşteki avukat hazır bulundu. Avukatlar, 24 Haziran’da görülen duruşmada “adil yargılama yapılmadığına dikkat çekmek için” duruşmaya katılmamışlardı.

Duruşmaya katılmayan avukatlar, aynı zamanda SEGBİS çözümlemelerinin hatalı olduğunu ifade ederek, bizzat ses ve görüntü kayıtlarını istedi. Heyet, avukatların talebini ara kararla reddetti. Bugün görülen duruşmada, davanın iki gizli tanığı “Aydos” ve diğerinin bir sonraki celsede dinlenmesine karar verildi. Duruşmaya katılan ve mağdurlar ile sanık koruculardan bir kısmını tanıdığını belirten Nureddin Başboğa’nın duruşmaya müdahil olma talebi reddedildi.

Dava ertelendi

Mahkeme heyeti, uygun koşullar sağlanmak suretiyle iki gizli tanığın duruşma salonunda dinlenmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 17 Şubat 2017 tarihine erteledi.

ANKARA

EN SON EKLENENLER