Kadın Cezaevin’de ölüm tehditleri

Son dönemlerde cezaevleri ile ilgili ortaya atılan iddiaların ardından tutsaklardan yakınlarına ‘can güvenliğimiz yok’ denilerek harekete geçme çağrısı yapıldı. Tehditlerin arttığı Şakran Cezaevi’nde de kadınların koğuşunu basan asker ve gardiyanların, ölüm tehdidinde bulunduğu ileri sürüldü

Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı ardından işkence ve kötü muamele had safhaya çıktığı İzmir Aliağa’daki Şakran Cezaevi’nde kadın siyasi tutuklular, can güvenliklerinin olmadığını bildirdi. Birçok tutuklunun başka cezaevlerine gönderildiği, kadın koğuşunun sürekli gardiyan ve askerler tarafından keyfi bir şekilde arandığı iddia ediyor. Tutsak Leyla Sevgin telefonla ulaştığı ailesine, “Her an başımıza bir şey gelebilir” dediği belirtildi. İki aydır Şakran Cezaevi’nde bulunan Sevgin, kardeşi Şifa Sevgin ile telefon görüşmesinde, “Hiçbir yaşam güvencemiz yok. Her gün asker ve gardiyanlar tarafından koğuşlarımız keyfi bir şekilde basılıyor. Eşyalarımıza el konuluyor ve ölümle tehdit ediliyoruz. Gardiyan ve jandarmalar bunu sürekli yapıyor” ifadelerini kullandı.

Harekete geçin çağrısı

Başlarına bir şey gelirse cezaevi yönetiminin sorumluğu olduğunu söyleyen Sevgin, can güvenliklerin olmadığını belirti. ablasının hayatından endişe eden Şifa Sevgin bu durumun bir an önce son bulmasını isteyerek ilgili kurumlara harekete geçme çağrısında bulundu.

İZMİR

EN SON EKLENENLER