Kemal Kılıçdaroğlu kürsüde okudu: Erdoğan 1993’te ‘başkanlık’ için bakın neler söylemiş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, AKP’nin Türkiye’yi ayağa kaldıran “cinsel istismar” önergesi için, “Düşünün 5-6 yaşında kız çocuğuna tecavüz edilecek. Tecavüzcüsü evlenirse affediliyor. Ahlaka bakın Allah aşkına” diye konuştu.

Türkiye’nin sorunlarının tartışılmadığını, tek sorunun “başkanlık sistemi” olarak gösterildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘başkanlık sistemi’ni isteyen iki kişinin olduğunu belirterek, “Biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğeri Abdullah Öcalan” dedi.

ERDOĞAN’IN 1993 YILINDAKİ SÖZLERİ

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1993 yılında, “Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı bir özentinin sonucudur, Amerikan emperyalizminin bize tavsiyesidir” dediğini hatırlattı.

ÖCALAN’IN “AKP İLE İTTİFAKA GİRERİZ” SÖZÜNÜ OKUDU

Kılıçdaroğlu, Abdullah Öcalan’ın da “Hepimiz özgür olacağız. Biz Tayyip beyin başkanlığını destekleriz. AKP ile bu temelde başkanlık ittifakına gireriz” dediğini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

– Cumhurbaşkanları tarafsızlık üzerine yemin ederler. Namusum ve şerefim üzerine and içerim diye yemin ederler. Niçin? Herkesi temsil etsin diye. İşçiyi, işveren, esnafı; herkesi temsil eder. Devlet organlarının uyumlu çalışmasını gözetir. Bir uyuşmazlık çıktığı zaman çağırır, uyumu sağlar. Tarafsızlık bu yüzden önemlidir.

– Şimdi bunu değiştiriyorlar. ‘Başkan demeyelim de partili cumhurbaşkanı diyelim’ diyorlar. CHP olarak bizi temsil etmez. Abdullah Gül, Ahmet Necdet Sezer, Süleyman Demirel bizi temsil ediyordu.

– Başkanlık sistemine geçerseniz rejimi değiştirirsiniz. Bu kadar basit. Rejimi değiştiriyorsunuz. Gelen başkan, hakimleri, büyükelçileri, milletvekillerini tayin edecek. Bir kişi bütün yetkilere sahip olacak. Eskiden Hitler’de vardı.

– Amerikan modeliyle hiç ilgisi yok. Amerikan başkanı büyükelçi tayin edemez. Bunu yapanlar bu ülkeye ihanet içindeler. Bu kadar açık ve net söylüyorum.

EN SON EKLENENLER