Alıkonulan Astsubayın babası: Kandil operasyonuna karşıyız

PKK’liler tarafından Dersim’de alıkonulan Astsubay Semih Özbey’in babası Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, Kandil ve Zap’a yapılacak operasyonlara karşı olduklarını söyledi. Görüştükleri herkesin kendilerine ‘sabır’ dilediğini, ancak 14 aydır herhangi bir adım atılmadığını belirten Özbey, artık dayanacak güçlerinin olmadığını da vurguladı

Kandil ve Zap’a yönelik yapılacağı söylenen operasyonlara PKK’nin alıkoyduğu askerlerin aileleri tepki gösterdi. PKK tarafından alıkonulan 30’a yakın asker, polis ve korucu kamuoyu tarafından unutulmuş durumda. Devlet yetkilileri konu hakkındaki sessizliğini korurken, ailelerin endişeli bekleyişi ise sürüyor. Dersim’in Pülümür ilçesinde 17 Eylül 2015’te Erzîngan (Erzincan) karayolu üzerinde alıkonulan Astsubay Semih Özbey’in ailesinin kaygılı bekleyişi devam ediyor.

‘Dayanacak gücümüz kalmadı’

PKK tarafından görüntüsü yayınlanan Özbey, “Tüm dünyaya barış hakim olsun istiyorum. Yeni yıl barışla gelsin istiyorum” demişti. Oğlunu en son bu videoda görebilen Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, görüştükleri Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a tüm yetkililerin “Sabredin” ve “Tamam ilgileniyoruz” dediğini, ancak aradan 14 ay geçmesine tamam sözün sonucunun gelmediğini dile getirdi. “Biz aileler alarak her gün ıstırap çekiyoruz ve artık dayanak gücümüz kalmadı” ifadelerini kullanan Özbey, Meclisteki siyasi partilerin grup başkanvekilleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve birçok sivil toplum kuruluşuna başvurduğunu söyledi.

‘Operasyonlara karşıyız’

Son günlerde Kandil ve Zap’a dönük operasyon yapılacağı yönündeki söylentilerin kaygılarını daha da arttırdığını ifade eden Özbey, “Biz çözüm istiyoruz. Bu dünya herkese yeter. Herkesin demokratik hakları ne ise verilsin. Artık analar ağlamasın, bu ülkenin barışa ve huzura ihtiyacı var. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çocuklarımızın hayatını, güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir girişimine razı değilim. Eğer böyle bir girişimde bulunursa ben hem bu dünyada diğer dünyada huzuru mahşerde davacı olacağım” diye konuştu.

‘Askerlik yapmasın yeni hayat kursun’

Yetkililerden empati kurmasını isteyen Özbey, “Onlar çocuklarından bir saat haber almadıklarında nasıl endişe içine giriyorlar. Biz de 14 aydır alıkonulan çocuğumuzdan endişeleniyoruz. Buna göre empati kurmalarını istiyorum” dedi. Hem örgüte hem de devlete seslenen Özbey, çocuklarının sağ salim ailelerine kavuşmasını istedi. Özbey, “Çocuklarımızın sağ olup olmadığını öğrenelim ya da bizi çağırın biz oraya gelerek görelim. Çocuğum serbest bırakıldıktan sonra asla askerlik yapmasına izin vermeyeceğim. Bu hadisenin çocuğumun başına gelmesinin tek nedeni asker olmasıdır. Çocuğum gelsin, kendine yeni bir hayat kurup iş yapsın” ifadelerini kullandı.

MALATYA

EN SON EKLENENLER