Ataman’ın akrabaları: Yaktılar şimdi suçu örtbas etmeye çalışıyorlar

Erdîş’te polis ve askerlerin evini ateşe vermesi ile yanarak can veren Hediye Ataman’ın akrabaları olay anını anlattı. Havuz medyasının ‘PKK’lı kadın öldürüldü’ haberlerine tepki gösteren Halit Ataman, yengesinin göz göre göre yakıldığını belirterek, ‘Yengemi diri diri yaktılar şimdi de suçu örtbas etmek için PKK’li yalanını uyduruyorlar’ dedi

Wan’ın Erdîş (Erciş) ilçesinde önceki gün Çelebibağı Mahallesi’nde bulunan evine düzenlenen baskında Hediye Ataman’ın evi ateşe veren asker ve polislerce yakılması olayına ilişkin, yangına müdahale etmek isterken gözaltına alınan ardından serbest bırakılan Ataman ailesi yaşanan vahşeti anlattı. Olay sırasında Hediye Ataman’ın kendilerini aradığını belirten, Ataman’ın eşinin kardeşleri Suphi, Halit ve Ömer Ataman, yengelerine yardım etmek için gittikleri olay yerinde gözaltına alındıklarını söyledi.

‘Çığlıkları duyuluyordu’

Asker ve polislere yengesinin evde yalnız olduğunu söylemesine rağmen darp edilerek gözaltına alındığını belirten Suphi Ataman, “Onlara beni öldürüyorsanız öldürün dedim yengemi kurtaracağım. ‘Beni bırakın bir bomba varsa bir silah varsa bana isabet etsin varsa şüpheniz beni kalkan olarak da kullanabilirsiniz. Ne olursunuz yengeme zarar vermeyin’ dememe rağmen beni dinlemediler. Ben konuştukça bana silah dipçikleri ile vurdular” dedi. Yengesinin çığlıklarına rağmen polis ve askerlerin evi ateşe verdiğini ifade eden Ataman, “Yengemin içeriden bağırışlarını ben de polisler de duyuyordu. Biz yapmayın etmeyin dedikçe bizi darp ettiler. Daha sonra beni ve ağabeyimi aynı zırhlı araca alıp bizi tekrardan darp ettiler. Evi yakıp yıktıktan sonra sabah bizi emniyete götürdüler. Emniyette her gelen giden bizi darp edip hakaretler yağdırdı. Ağabeyim Ahmet Ataman büyük işkencelere maruz kaldı. Su bile içemiyor. Ağzını burnunu kırmışlar” sözlerini kullandı.

‘Yengemi soramadan darp ettiler’

Ömer Ataman da “Gece 3’te kardeşim beni aradı kardeşinin evi yanıyor dedi. Biz o telaşla ve can havliyle olay yerine geldik. Geldiğimizde ev yanıyordu. Yengemi soramadım hemen yere attılar beni darp ettiler bu şekilde. Yengem için gittik bir baktık saldırıya uğradık” dedi.

‘Evi yaktıktan sonra taradılar’

Halit Ataman ise, “Geldiğimiz gibi neye uğradığımızı şaşırdık. Asker ve polis darp etti. Bize ‘siz bize saldırıyorsunuz’ dediler. Bizde 300 kişisiniz nasıl saldıralım dedik. Bizleri silah dipçikleri tekmelerle darp ettikten sonra elimizi ayağımızı bağlayıp emniyete götürdüler orada da darp ettiler. Evi yaktıktan sonrada taradılar.” diye konuştu. Havuz medyasının “PKK’lı kadın öldürüldü” haberlerine de tepki gösteren Ataman, “Ne PKK’si yengem evde tek başına can verdi. Ne çatışma oldu ne de bomba patladı. Söyledikleri her şey yalan. Bu evde PKK’li olsaydı yanan evde PKK’li cenazesi çıkardı. Yengemi diri diri yaktılar şimdi de suçu örtbas etmek için PKK’li yalanını uyduruyorlar” dedi.

WAN

EN SON EKLENENLER