HDP’li Pir NATOPA’da başkan yardımcılığına seçildi

NATOPA toplantısı devam ederken, HDP Amed milletvekili Ziya Pir, oy birliği ile NATOPA Alt Komite Başkan Yardımcılığı’na seçildi

Nato Parlamenter Asamblesi’nin (NATOPA), 62. Genel Kurul Toplantısı, İstanbul’un Şişli ilçesinde Bomonti semtindeki Hilton Otel’de ikinci gününde devam etti. NATOPA yönetimi için önerilerin bulunulduğu toplantıda, dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuşmasına tepki gösterdiği sırada TRT tarafından canlı yayın konuşması kesilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) NATOPA üyesi milletvekili Ziya Pir, Genel Başkan Yardımcılığı’na önerildi. Bugün öğleden sonraki oturumda yapılan NATOPA Alt Komitesi seçimleri sonucunda Pir, komitenin başkan yardımcılığına seçildi. Komitenin başkanlığına ise Fransa Delegasyonu’nda yer alan bir milletvekili seçildi.

HDP Hollanda Delegasyonu ile görüştü

Öte yandan Ziya Pir ve HDP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, bugün NATOPA Hollanda Delegasyonu ile görüştü. Hollanda Hükümet Milletvekili ve Delegasyon Başkanı Han Ten Broeke’nin katıldığı görüşmede, HDP’li milletvekilleri Türkiye’de son siyasal gelişmelere dair bilgilendirmede bulundu. HDP’lilerin görüşmeleri, İsveç ve Avusturalya Delegasyonu ile devam edecek.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER