Milletvekillerine ortak havalandırma yasağı

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP milletvekilleri Leyla Birlik, Nursel Aydoğan ve Selma Irmak’ın odaları değiştirilerek, ortak havalandırmayı kullanmaları engellendi

Tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin cezaevindeki tecrit koşulları devam ediyor. Gazete Duvar’dan Nergis Kumbasar’ın haberine göre; aynı cezaevinde olan milletvekillerinin birbiriyle kalma taleplerine herhangi bir yanıt verilmezken, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan kadın milletvekillerinin ortak havalandırmayı kullanması engellendi.

Odaları değiştirildi

Milletvekillerinin avukatlarından alınan bilgiye göre, ayrı odalarda kalan ancak 10 gün boyunca aynı havalandırmayı kullanan Şirnex (Şırnak) Milletvekili Leyla Birlik, Amed Milletvekili Nursel Aydoğan ve Colemêrg (Hakkari) Milletvekili Selma Irmak’ın ortak havalandırmayı kullanması engellendi. Üç milletvekilinin de odaları değiştirilerek aynı havalandırmayı kullanmaları engellendi.

Öte yandan Edirne Cezaevi’nde tutuklu HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Abdullah Zeydan ile kalma başvurusuna da hala yanıt verilmedi.

EN SON EKLENENLER