Türkiye Bab için destek arayışında

DAİŞ çeteleri ile Bab’ta devir teslim yapmak için kentin kuzeyinde tetikte bekleyen Türkiye ile ona bağlı gruplar, uluslararası alanda destek arayışında. Savaş uçaklarının kalkışına izin verilmeyen Türkiye, bölgedeki ilerleyişini durdurmak zorunda kaldı.

Rusya ile Suriye rejimi, Türkiye’nin savaş uçaklarının bölgede uçuş yapmasına izin vermezken; Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise “Bir ara Rusya’nın bu konuda bir tedbiri vardı. Şimdi o da kalktı. Gerekli hava desteği şu anda veriliyor” iddiasında bulundu. Ancak TSK’den dün de yapılan açıklamada herhangi bir hava desteğinin verilmediği ve uçakların kalkış yapamadığı belirtildi.

Türkiye’nin Bab’a ilerleyişi sırasında ABD’den de peşpeşe açıklamalar gelmiş ve Türkiye ile ona bağlı grupların icraatlarının “koalisyon güçlerinin bir parçası olmadığı” vurgulanmıştı.

Buna ilişkin de konuşan Işık, “Bölgedeki her bir gelişmeyi gerek istihbarat gerek askeri birimlerimiz ABD öncülüğündeki koalisyonla ve Rusya’yla sürekli bir koordinasyon halinde yürütmeye çalışıyorlar” diyerek herhangi bir sorunun olmadığı havası yaratmaya çalıştı. BAB

EN SON EKLENENLER