Yurttaşlar ‘Teslim olmayacağız’ şiarıyla Kartal’a akıyor

Emekçiler ve demokrasi güçleri, AKP’nin muhaliflere yönelik saldırılarına karşı, ‘Teslim olmayacağı’ şiarıyla Kartal’da toplanmaya başladı

AKP’nin muhalif kesimlere yönelik saldırılarına karşı İstanbul’da emekçiler ve demokratik kesimler, “Tek adam diktatörlüğüne geçit vermeyeceğiz” sloganıyla İstanbul Kartal’da toplanmaya başladı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile çok sayıda demokratik kurumun düzenlediği “Teslim olmayacağız” mitingine yurttaşlar akın etmeye başladı. “Gün faşizme, sömürü ve zulme karşı birlikte mücadele etme günüdür. Başkanlığa ve diktatörlüğe karşı direnme günüdür” diyerek mitinge gelen binlerce kişi, 3 yerde kurulan arama noktasından alana girdi. Yurttaşlar, uzun kuyrukların oluştuğu arama noktalarından alana “Teslim olmayacağız, biz kazanacağız” pankartı açarak girdi. Alanda bir araya gelen binler, “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Hırsız, katil AKP” ve “Katil Erdoğan” sloganları ile hükümetin politikalarını protesto ediyor. Kadınlar, mor bayrak ve yöresel kıyafetleri ile mitingte yer alırken, HDP ve DBP’nin tutuklu bulunan eşbaşkanları ile milletvekillerinin fotoğraflarının olduğu dövizler taşınıyor.

Utanç yasa tasarısına tepki

“Başkansız, savaşsız, OHAL’siz ve tecavüzsüz demokratik cumhuriyet” pankartının da açıldığı mitingde, AKP’nin cinsel istismarı meşrulaştıracak yasa tasarısına tepki göstermek amacıyla kurulan stantlarda imza kampanyası başlatıldı.

Konuşmaların yapılacağı platforma ise, “Teslim olmayacağız, biz kazanacağız” yazılı dev pankartı asılırken, “İdama da başkanlığa da hayır” pankartı da dikkat çekti. Renklilikleriyle alanı dolduran binler, mitingin başlamasını bekliyor.

EN SON EKLENENLER