Fazıl Say’a Beethoven Ödülü

Beethoven Akademisi tarafından verilen Uluslararası Beethoven İnsan Hakları, Barış, Özgürlük, Yoksullukla Mücadele ve İçselleme Ödülü’ne bu yıl Türk piyanist ve besteci Fazıl Say layık görüldü.

Önerdiğimiz linkler Yermuk Kampı’nın buruk piyanisti Fazıl Say’ın davasına Almanya’dan tepki

Piyanist ve besteci Fazıl Say hakkında dinî değerleri aşağıladığı gerekçesiyle açılan davaya bugün devam ediliyor. Dava Almanya’da da tepki topladı. (18.02.2013)

Fazıl Say Bonn’da konser verdi

Radyomuz Deutsche Welle bu yılki konserler dizisine ünlü Besteci Fazıl Say ile başladı. Bonn kentinde düzenlenen konsere Türk ve Almanlardan oluşan çok sayıda müziksever katıldı.. (30.01.2007)

Say, ödülünü şu an Almanya’da bulunan Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’ın elinden alacak. Ödül töreni kapsamında ayrıca, “Türkiye’de İnsan Hakları ve Özgürlük için Konser” adı altında bir konser etkinliği de düzenlenecek. Konserden elde edilen gelir, çatışma bölgelerindeki müzik projeleri için kullanılacak.

Alman Kalkınma Bakanı da katılacak

17 Aralık’ta düzenlenecek etkinlikte, Say’a Türk piyano ikilisi Ferhan ve Ferzan Önder’in yanısıra Yunan piyanist Maria Ntokou, Suriyeli Ermeni müzisyen İbrahim Keivo, Filistinli piyanist Kerim Seyid, Alman piyanist Luisa Imorde ve ödülün 2015’teki sahibi Ayham Ahmed de eşlik edecek. Gecede, Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller de yer alacak.

Ödülü 2015 yılında alan Suriyeli piyanist Ayham Ahmed, Suriye’deki Yermuk mülteci kampının yıkıntıları arasında piyano çaldığı fotoğraf ile hafızalara kazınmıştı.

Alman devleti tarafından da desteklenen Beethoven Akademisi, 13 Mart 2016’da kuruldu. Kurum, insan hakları başta olmak üzere çeşitli toplumsal konular çerçevesinde kültür projeleri organize ediyor.

© Deutsche Welle Türkçe

DW, BÜ/BK

EN SON EKLENENLER