Gözaltındaki danışmanların ifade işlemleri başladı

HDP’li milletvekillerinin gözaltında bulunan 5 danışmanının ifade işlemleri günler sonra başladı. Görevi gereği milletvekilinin yanında bulunan danışmanlara, kavgalı geçen Anayasa Komisyonu görüşmelerinde neden yer aldıkları soruldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin danışmanlarının gözaltına alındıktan günler sonra ifade işlemleri başladı. 11 Kasım’da gözaltına alındıktan sonra günlerce Ankara’da bir spor salonunda tutulan danışmanların ifade işlemlerinden sonra savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Çelik açlık grevinde

Gözaltında bulunan danışmanlardan tutuklu bulunan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın danışmanı Olcay Çelik’in gözaltına alındığı günden bu yana başladığı açlık grevi eylemi de devam ediyor. Çelik’in yanı sıra KHK ile ihraç edilen Grup Danışmanı Zülküf Kurt, HDP Wan Milletvekili Nadir Yıldırım’ın danışmanı Murat Gökdağı, Amed Milletvekili Ziya Pir’in danışmanı Muhammed Kaya ve Mêrdîn (Mardin) Milletvekili Mithat Sancar’ın danışmanı Metin Kümek gözaltındaki diğer isimler.

‘Neden Komisyon’daydınız?’

Avukatlardan alınan bilgilere göre, ifade işlemlerine başlanan danışmanlara dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair değişikliğin Anayasa Komisyonu’nda görüşüldüğü sırada yaşanan tartışmalar yöneltildi. Danışmanlara komisyonda yaşanan kavga sorulurken, görüşmeler sırasında görevi icabı milletvekillinin yanında olması gereken danışmanlara neden komisyonda bulundukları da soruldu. Danışmanların emniyetteki ifade işlemleri devam ediyor.

ANKARA

EN SON EKLENENLER