‘Kapatılmalara cevap olduk’

Türkiye’nin Kürtçe yayın yapan tek günlük gazetesi Rojeva Medya Editörü Buldan, “Hiçbir koşul altında gerçekleri yazmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi. OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ler ile birçok gazete, dergi, ajans, radyo ve kanalın kapatıldığı bir dönemde yayın hayatına başlayan Rojeva Medya, Türkiye’nin günlük tek Kürtçe gazetesi özelliğini taşıyor. 11 Kasım günü ilk basımı gerçekleşen Rojeva Medya, Kürtçenin Kurmancî ve Kirmanckî lehçelerinde yayın yapıyor. Gazete 12 sayfadan oluşuyor.

Cevap olduk

Gazetenin gerçeklerden taviz vermeyen bir yayın politikası ile yayın yaptığını söyleyen gazete Editörü Evîn Buldan, “Gazetemiz gerek Türkiye’de Kürtçe günlük basım gerçekleştiren tek gazete olması, gerekse özgür ve muhalif yayın gerçekleştiren birçok gazete, dergi, ajans, radyo ve kanalın kapandığı bir dönemde yayın hayatına başlaması nedeni ile ayrı bir öneme ve yere sahiptir. Bu anlamda Rojeva Medya, muhalif basın kurumlarının kapatılmasına ya da sivil toplum kuruluşlarının kapılarının mühürlenmesine bir cevap da oldu” değerlendirmesi yaptı.

Okurların yüzü güldü

Gazetenin birçok merkezde dağıtımının yapıldığını söyleyen Buldan, gazetelerinin çıkması ile okurlarının yüzünün güldüğünü söyledi. Buldan, “Basın alanında her gün artan bir baskı ve şiddetle karşı karşıyayız. İstisnasız her gün bir arkadaşımızın sırf gazetecilik görevini yaptığı için tehdit edildiğini, darp edildiğini, gözaltına alındığını ya da tutuklandığını duyuyoruz. Bu baskılarla amaçlanan, bizlere geri adım attırmaktır. Ancak unuttukları şey şu ki; bizler bedellerle bugüne gelen bir basın geleneğine sahibiz ve hiçbir koşul altında gerçekleri yazmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi. AMED

EN SON EKLENENLER