Çocuğuna kavuşmak için verdiği mücadeleyi kazandı!

Aylardır ayrı olduğu atipik otizmli oğlu Poyraz Ali’ye kavuşmak için Silizri Cezaevi’nde açlık grevine başlayan siyasi tutsak Zeynep Bakır’ın Gebze Cezaevi’ne sevk edildiğ öğrenildi. Bakır’ın koşulları iyileştikten sonra oğlu Poyraz Ali’yi yanına alabileceği belirtildi

Atipik otizmli oğlu 4 buçuk yaşındaki Poyraz Ali’den 3 buçuk aydır ayrı olduğu için Silivri 9 Nolu Cezaevi’nde bir hafta önce açlık grevine başlayan siyasi tutsak Zeynep Bakır’ın Gebze Kadın Cezaevi’ne sevk edildiği öğrenildi. 19 Kasım Cumartesi günü Gebze Kadın Cezaevi’ne sevk edilen Bakır, eylemini sonlandırdı. Konuya ilişki yazılı açıklama yapan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi aileler, “Açlık grevine başladıktan 1 hafta sonra aylardır taleplerine kulak tıkayan, ciddiyetsiz cevap veren Silivri 9 No’lu Hapishanesi Müdürü ve Adalet Bakanlığı yetkilileri bir anda harekete geçip Zeynep Bakır’ı Gebze Hapishanesi’ne sevk ettiler” dedi. Bakır’ın koşullar sağlanınca oğlu Poyraz Ali’yi yanına alabileceği öğrenildi.

Bakır, oğlunun rehabilitasyonu ve eğitimi için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi sevkini talep etmişti. Bakır’ın oğluyla bir araya gelebilmek için yaptığı başvuruların tümü reddedilmişti. Bakır, daha önce bulunduğu Bakırköy Cezaevi’nde oğlu ile birlikte kalıyordu.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER