HDP’li Konca: Türkiye ya demokratikleşecek ya da yüzlerce parçaya bölünecek

HDP Bingöl İl Başkanlığında düzenlenen, ‘Şimdi Halk Konuşuyor’ programına katılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, HDP’ye yönelik yapılan gözaltı ve tutuklamaların gerekçesinin 7 Haziran 2015’te yapılan seçim sonuçları olduğunu söyledi. Yaptıkları halk toplantılarının kendileri için tarihi toplantı olduğunu kaydeden HDP’li Konca şunları söyledi:

“10 vekilimiz, binlerce partimizde çalışan, siyaset yapan arkadaşımızın cezaevinde olmasının bir tek gerekçesi, 7 Haziran seçimleridir. Çünkü, yüz yıllık bir zihniyeti kırdık. Partilerimizi de kapatabilirler. Ama biz 1990’lardaki gibi değiliz. 1990’larda sesimizi Türkiye metropollerinde duyuramıyorduk. Bugün bütün dünya, kuzeyi de, batısı da, Avrupası, da Amerikası da, Orta Doğusu da Kürt halkının direniş biçimi ile gündemdedir. Avrupa’daki halkımızın ayakta olma biçimi, Türkiye için bir demokratikleşme, özgürleşme talebidir.”

Türkiye’de bir kriz yaşandığını ileri süren HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz kendimizi çok daha güçlü bir noktada hissediyoruz. Çok da iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir kriz yaşıyor. Ya demokratikleşecek, ya da çatışmalı bir biçimde bir iç savaşta ona değil, belki yüzlerce parçaya bölünecek. Ekonomisi ile bölünecek, inançlarıyla, mezhepleriyle, kimlikleriyle ağır bir kriz yaşayacak. Bugün Kürtlerin durduğu nokta, Türkiye’deki demokratik güçlerin durduğu nokta, teslim olmadıkları tek şey, budur. Güçlü olduğumuz için bu kadar saldırı altındayız. Onun için bu toplantıda moralimizi daha da güçlendirmek, daha güçlü doğru siyasetlerimizi geliştirmek için söz hakkını arkadaşlarımıza bırakacağız, önerilerini alacağız.”
Toplantı, HDP’lilerin çözüm önerilerini sunmasının ardından sona erdi.

EN SON EKLENENLER