Yorum üyeleri 5 gündür gerekçesiz ‘merkezde’ tutuluyor, aileler

ERK ACARER 

Grup Yorum üzerindeki baskılar bitmek bilmiyor. İdil Kültür Merkezi’ne yapılan, müzik aletlerinin kırıldığı baskının üzerinden henüz bir ay geçmeden yeni bir operasyonla Yorum üyeleri gözaltına alındı. Üstelik merdivenlerden atılıp darp edilerek!

Aralarında Helin Bölek, Selma Altın, İnan Altın, Ali Aracı, Dilan Poyraz, Sultan Gökçek ve Fırat Kıl’ın olduğu sanatçıların 5 gündür Gaynettepe Polis Merkezi’nde tutulması ailelerini de isyan ettirdi.

Gazetemize ziyarette bulunan Yorum sanatçılarının ailelerinin anlattıkları ise Türkiye’de polis merkezlerinde neler yaşandığı konusunda fikir verdi.

Kaburgaları kırık, başı dönüyor, kolu şiş

Aileler Yorum üyeleri hakkında şu çarpıcı bilgileri verdi: “İdil Kültür Merkezi’ni basıp çocuklarımızı merdivenlerden atarak ters kelepçeyle gözaltına almışlar. Avukatlar Helin’in kaburgasında kırık olduğunu söylüyor. Dilan’ın baş dönme ve mide bulantısı şikâyeti olduğunu anlatıyorlar. Sultan’ın kolu kırıktı, aynı yerden darbe almış. Büyük bir şişlik var. Diğer çocukları darp etmişler, her taraflarında morluklar var.”

Aileler; İdil Kültür Merkezi’nde tadilat yapan işçilerin de gözaltına alındığını belirtip konuyla ilgili olarak da kısaca şu ifadeleri kullanıyor: “Hadi, Yorum’a baskılara alışığız ancak bu emekçilerin suçu ne?”

Vatan’da yer yok

Aileler, Yorum üyesi çocuklarının Vatan Emniyet’te yer kalmadığı için Gayrettepe Polis Merkezine götürüldüğünü de aktarırken, “5 gündür çocuklarımızdan haber alamıyoruz, sağlık durumlarından endişeliyiz” diyorlar.

Gayrettepe’de neden hemşire var?

Tam bu noktada avukatlar aracılığıyla farklı bilgilere de ulaştıklarını söyleyen aileler, korkunç iddiaları da tarafımıza paylaşıyor: “Bizim çocuklarımızın tek suçu, eşitliği, kardeşliği savunan, halkın taleplerini yansıtan müzikler yapmak. Müzisyenlerin böyle baskı ve işkence görmesi kabul edilir gibi değil. Bizler çocuklarımızın durumlarından endişe duyuyoruz. Hiçbir gerekçe yok. Ne ile suçlandıklarını bilmiyoruz. Durum mahkemeye intikal etmedi. Henüz bir savcı da yok. Gizlilik var diyorlar. Çocuklarımızın karakoldaki durumunu sorduğumuzda, ‘Endişe edilecek bir şey yok. Zaten hemşire bulunduruyoruz’ diyorlar. Neden bir sağlıkçı bulundurma gereği duyuyorlar. Gayrettepe’de işkence mi yapılıyor, işkence geri mi döndü?”

birgün

EN SON EKLENENLER