Ayşegül Kocaaslan’ın davası 12 Ocak’a ertelendi

İzmir’de yapılan 8 Mart mitinginde kurumlar adına ortak basın metnini okuyan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan hakkında açılan davanın ilk duruşması İzmir Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada Kocaaslan ve avukatları hazır bulunurken, kadın örgütleri ve KESK’li yöneticiler de duruşmayı izledi. Kimlik tespitinin ardından Kocaaslan’ın ifadesine geçilen duruşmada Kocaaslan, o gün sendikal faaliyet nedeniyle orada bulunduğunu belirterek, sendikanın tarihinde olduğu gibi 8 Mart’ta kadınların sorunlarını dile getirmek için alanlarda olduğunu söyledi.

Basın açıklaması metninde herhangi bir suç unsuru bulunmadığının altını çizen Kocaaslan, “Okuduğum metin 8 Mart kadın platformunun ortak metnidir. Okuma görevi bana verildiğini için ben okudum. Metinde herhangi bir suyç unsuru olduğunu düşünmüyorum. Kadınların sorunlarını anlatan bir metindi. Metni okuduğumuzda o gün emniyet ya da herhangi bir yetkili bir uyarıda bulunmadı. Suçlamaları kaubl etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” diye konuştu.

Hakimin “Terör örgütü üyesi kadınların isimlerinin arasında olduğu bir metin okumuşsunuz? Onların örgüt üyesi olduğunu biliyormuydunuz?” diye sorması üzerine Kocaaslan, metnin kadınların sorunlarını anlatan bir metin olduğunu yineledi. Kocaaslan’ın avukatları da detaylı savunmayı yazılı olarak sunacaklarını belirtti.

Mahkeme heyeti Kocaaslan’ın ifadesinin ardından davayı 12 Ocak tarihine erteledi. (İzmir/EVRENSEL)

EN SON EKLENENLER