Baydemir: AKP kendi yasalarının mağduru olacak

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir ve beraberindeki heyetin, ‘halk buluşmaları’ kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerin bugünkü durağı Mardin’in Kızıltepe ilçesi oldu. HDP Kızıltepe İlçe Örgütü binasında gerçekleştirilen buluşmada, tutuklanan HDP’li vekillerin fotoğraflarının bulunduğu pankart asıldı.

Etkinlikte konuşan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’ün gözaltına alınmasını hatırlattı ve “Bu Kürt halkına yapılmış bir darbe değil mi?” diye sordu.

‘ÇIKARDIKLARI YASALARLA KENDİLERİ YARGILANACAK’

KCK adı altında yürütülen operasyonun bugün KHK’lerle sürdürüldüğünü vurgulayan Baydemir, “Çok değil buradan bir müddet sonra kendi antidemokratik yasalarının mağdurları olacaklar. Çıkardıkları bu yasalardan kendileri yargılanacak. AKP diyor ya ‘idam cezasını getireceğiz’; idam cezasının kurbanı bakalım kimler olacak? Bundan bir kaç yıl önce KCK operasyonu denilen siyasi soykırım davalarını hep beraber yaşadık. Ne diyorlardı; ‘kökünü kazıyacağız’ diyorlardı. 10 bin Kürt siyasetçisini tutuklayıp ‘bu iş bitti’ diyorlardı. İşte o operasyonları gerçekleştirenlerin neredeyse tamamı, şu anda cezaevinde. Kendi kurdukları tuzağa kendileri düştü” dedi. (DİHABER)

EN SON EKLENENLER