14 gündür gözaltında olan HDP danışmanları savcılığa çıkarıldı

Amed ve Ankara’da yapılan eş zamanlı baskın ile gözaltına alınan HDP’li 5 danışman, 14 gün sonra sabah saatlerinde savcılığa çıkarıldı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yasama faaliyetlerinde milletvekillerine yardımcı olan 5 danışmanı 11 Kasım’da Amed ve Ankara’da eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda gözaltına alınmasının ardında bugün savcılığa çıkarıldı. 14 gündür Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan danışmanların emniyet ifadeleri birkaç gün önce alınmıştı. Savcılık işlemleri devam eden danışmanlar, dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair Anayasa Komisyonu görüşmelerinde yaşanılanlar ve sosyal medya paylaşımları gözaltı gerekçesi olarak gösteriliyor.

Tutuklu bulunan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın danışmanı Olcay Çelik gözaltına alındığı günden bu yana açlık grevindeydi. Çelik ile birlikte KHK ile ihraç edilen Grup Danışmanı Zülküf Kurt, Wan Milletvekili Nadir Yıldırım’ın danışmanı Murat Gökdağı, Amed Milletvekili Ziya Pir’in danışmanı Muhammed Kaya ve Mêrdîn Milletvekili Mithat Sancar’ın danışmanı Metin Kümek gözaltına alınmıştı.

EN SON EKLENENLER