Almanya’da binlerce pilot grevde

Almanya’da havayolu şirketi Lufthansa’ya bağlı 5 bini aşkın pilotun grevi nedeniyle dün yüzlerce uçuş iptal edildi. Lufthansa Şirketi’ne çalışan 5 bin 400 kadar pilotun 2,5 yılı aşkın süren mücadelesi devam ederken, 14 aydan sonra ilk kez greve gidildi. 2014 yılından bu yana 14’üncü kez gidilen 24 saatlik grev nedeniyle dün Almanya’dan yapılacak 3 bini aşkın uçuşun üçte biri iptal edildi.

Şirketin mahkeme yoluyla grevi engelleme çabaları ise Hessen Eyalet İş Mahkemesi’nin kararıyla boşa çıktı. Grev bugün de devam edecek.

Cockpit adlı sendikaya bağlı 5 bin 400 pilotun talepleri arasında 2012 yılından itibaren geçerli olmak üzere maaşlara yüzde 3,7 ek zam yapılması bulunuyor. Lufthansa Şirketi ise maaşlara geride kalan 6 yılı kapsayacak şekilde yüzde 2,5 zam teklif ediyor.

Grev nedeniyle önlemler alan Lufthansa, yolcuların biletlerini ücretsiz iptal edebileceğini ve tarih değiştirebileceğini açıkladı. Lufthansa yolcuları ayrıca Almanya içinde iptal edilen uçuş yerine isterse ücretsiz olarak trene binebilecek. FRANKFURT

EN SON EKLENENLER