Barzanî’den ‘kritik’ ziyaret!

Musul, Tel Afer ve Rakka operasyonlarının sürdüğü ve Türkiye’nin PKK’ye yönelik “sınır ötesi operasyon” hazırlıklarını yaptığı bir dönemde Federe Kürdistan Yönetimi Başbakanı Nêçirvan Barzanî, İstanbul’a gelerek, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü. Dün öğleden önce Başbakanlık Resmi Konutu’nda basına kapalı gerçekleşen Yıldırım-Barzanî görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.

El Cezire başbakanlık kaynakları, görüşmeye ilişkin “Sayın Başbakanımız ve IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, DAEŞ ve PKK başta olmak üzere IKBY ve tüm Irak’ın huzur ve istikrarını hedef alan terör örgütleriyle mücadelede işbirliğine devam edilmesi, Türkiye ve IKBY arasında geniş bir alana yayılan ilişkilerin daha da ileri bir seviyeye taşınması için karşılıklı çabaların sürdürülmesi konusunda mutabık kalmışlardır” ifadelerinde bulunduğunu aktardı.

‘Sınır ötesi operasyon’ hazırlığı mı?

Barzanî, Yıldırım ile görüştükten sonra Mabeyin Köşkü’ne geçerek Erdoğan ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmelerde Musul ve Tel Afer operasyonlarının yanı sıra Türkiye ile Irak merkezi hükümeti arasında yaşanan krizin de görüşüldüğü belirtiliyor. Ayrıca görüşmenin ana gündemlerinden birinin ise Türkiye’nin hazırlıklarını yaptığı “sınır ötesi operasyon” olduğu belirtiliyor. Türkiye uzun zamandır Şirnex’in Silopiya ilçesine “Kandil’e operasyon için” askeri yığınak yapıyor.

Bu arada CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Barzanî’nin kendileriyle de görüşmesini istedi. KDP’nin yayın organı Rûdaw’a konuşan “Yılmaz, “Bölgesel Kürt Yönetimi bütün yumurtalarını sadece AKP sepetine koymasın. Çünkü AKP bugün var yarın yok” demesi dikkat çekti. İSTANBUL

EN SON EKLENENLER