Kayyum icraatları bitmiyor: Biri halka ceza kesti diğeri işçileri işten çıkardı

Hükümet tarafından belediyelere atanan kayyumların icratları bitmek bilmiyor. Dersim Belediyesi’ne kayyum olan Olgun Öner OHAL süresince eylemlere katılanlara 219’ar TL para cezası kesti. Êlih belediyesi’ne atanan kayyum da Ertuğ Şevket Atasoy, 8 personelin işine son verdi

Dersim’de valilik tarafından 27 Ekim Perşembe günü Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçe gösterilerek kentte yasaklanan eylem ve etkinliklere katılan yurttaşlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi gerekçe gösterilerek, 219’ar TL para cezası kesildi. Cezalar 4 Kasım’da HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasını kınamak amacıyla yapılan protestolardan dolayı kesildi. Gönderilen ceza makbuzlarında tutuklanan Dersim Belediyesi eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul’un yerine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Olgun Öner’in “vali yardımcısı” sıfatıyla imzasının olması dikkat çekti.

Kayyum 8 kişiyi işten attı

Êlih (Batman) Belediyesi’ne kayyum olarak atanan vali yardımcısı Ertuğ Şevket Atasoy, belediyenin 8 çalışanının işine son verdi. Belediye çalışanı Necla Bozan Değirmenci, Abdurrahim Çelik, Reşit Yaray, Ercan Can, Canan Baran, Özgür Özbek, Nafise Akıl Haşimi ve Murat Üner’in “çalışmalarına ihtiyaç kalmadığı” iddiasıyla sözleşmeleri feshedildi.

EN SON EKLENENLER