Uğur Kaymaz’ın annesi de KHK ile işten çıkarıldı

Qoser’de 12 yıl önce babası Ahmet Kaymaz ile birlikte evinin önünde 13 kurşunla katledilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz, KHK ile Qoser Belediyesi Eğitim Destek Evi’ndeki işinden çıkarıldı

Mêrdîn’in (Mardin) Qoser (Kızıltepe) ilçesinde 21 Kasım 2004’te babası Ahmet Kaymaz ile birlikte 13 kurşunla katledilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Qoser Belediyesi Eğitim Destek Evi’ndeki işinden çıkarıldı. Makbule Kaymaz, oğlu Uğur ve eşinin katledilmesinin yıl dönümünde işten çıkarılması dikkat çekti. Kaymaz, önceki gün sabah saatlerinde cep telefonuna gelen mesajla işten çıkarıldığını öğrendi.

‘Bu nasıl kanundur bu nasıl adalettir?’

Cumhuriyet Gazetesi’ne konuşan Makbule Kaymaz “Eşim Ahmet ve Uğur öldürüldükten sonra mahkeme kapılarında adaleti aradık. Ama devlet bana adalet yerine daha çok yoksulluk, daha çok zorluk verdi. Hiç olmazsa sigortalı olarak çalışıyor, kimseye muhtaç olmadan çocuklarımı büyütüyordum. Şimdi ben ne yapacağım? Ekmeğimizi de elimizden aldılar. Bu nasıl kanundur, bu nasıl adalettir? Ben neden çıkarıldığım konusunda bana açıklama yapılmasını istiyorum. Bu zulüm yeter artık bitsin” dedi. İşten çıkarıldığını duyduğunda ilk önce inanamadığını hemen belediyeye gidip neden işten çıkarıldığını sorduğunu anlatan Makbule Kaymaz “Ben neden çıkarıldığım konusunda bana açıklama yapılmasını istiyorum. Hangi adalet ve kanun beni işten çıkardı söylesinler. Çok zor bir hayat yaşadık Ahmet ve Uğur katledildikten sonra. Şimdi açıkta bıraktılar yine bizi. Bu zulüm yeter artık bitsin” diye konuştu.

 

EN SON EKLENENLER