Alan: Elçi’nin failinin meçhul kalmasına asla izin vermeyeceğiz

Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesinden sonra Amed Barosu avukatları tarafından Diyarbakır Adliyesi önünde her hafta yapılan eylem, bugün de devam etti. Amed Barosu Başkan Yardımcısı Velat Alan, ‘Elçi cinayetinin faili meçhul kervanına katılmasına asla izin vermeyeceğiz’ dedi

Amed’in Sûr ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde Dört Ayaklı Minare önünde katledilen eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması ve soruşturma dosyasının etkili yürütülmesi için, Amed Barosu avukatları her hafta olduğu gibi bu hafta da Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Üzerinde Elçi’nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe, “Seni unutmayacağız” pankartının açıldığı eyleme, çok sayıda avukat, cübbesiyle katıldı. Açıklamayı yapan Amed Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Velat Alan, Elçi’nin katledilmesinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen soruşturma dosyasında etkili bir çalışma yapılmadığını ve faillerin tespit edilip cinayetin aydınlatılmadığına dikkat çekti. Elçi’nin katledilmesinin sıradan bir olay olmadığının altını çizen Alan, bundan sonra Elçi cinayeti soruşturmasında ivedilikle sonuç alıcı bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

‘Barışı haykırırken katlettiler’

Elçi’nin “Barışı haykırırken” katledildiğinin altını çizen Alan, cinayetin üzerinden geçen 1 yıllık sürede barıştan daha da uzaklaşıldığını söyledi. “Elçi cinayetinin faili meçhul kervanına katılmasına asla izin vermeyeceğiz” vurgusu yapan Alan, “Toplumda derin bir yara açan Elçi cinayetinin bir an önce aydınlatılması gerekiyor. Barışın ve kardeşliğin temsilcisi olan baromuzun ebedi başkanı Tahir Elçi’yi saygıyla anıyoruz. Sonuna kadar Elçi cinayeti davasının takipçisi olacağız” diye konuştu. Alan, Elçi’nin ölüm yıldönümü dolayısıyla baronun düzenleyeceği anma etkinliklerine katılım çağrısı da yaptı.

AMED

EN SON EKLENENLER