Çetelerin döşediği mayın patladı: Siviller yaralandı

Arima kasabasında TSK ve ona bağlı grupların saldırısından kaçmak isteyen 15 yurttaş, çetelerin döşediği mayınların patlaması sonucu yaralandı. Öte yandan DAİŞ’in Rakka’nın kuzeyindeki Til Semin köyünü bombalaması sonucu 9 sivilin yaralandığı belirtildi

Hawar Haber Ajansı’nın geçtiği habere göre; Minbic’te Arima kasabasında TSK ve ona bağlı çetelerin saldırısından kaçmak isteyen, aralarında çocukların da olduğu 15 sivil, çetelerin döşediği mayınların patlaması sonucu yaralandı. Sağlık durumu ağır olan 11 yaralı, Kobanê ve Qamişlo kentindeki hastanelere kaldırılırken 4 yaralı sivil de Minbic Emel Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yaralıların bazılarının kimlik bilgileri şöyle: Nûra Mihemed Elî (25) ve annesi, 2 çocuğu, Ebdiltalib (65), Ridwan Hemûd Elî (50) ve oğlu Eya(2).

Mihemed Xanim isimli yurttaş 10 gün önce DAIŞ çeteleri tarafından evlerinden zorla çıkarıldıklarını ve Arima kasabası kırsalında kaldıklarını belirtti. Mihemed Xanim, mayın patlaması sonucunda yardımlarına Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının koştuğunu belirtti.

DAİŞ Til Semin’i bombalıyor

Öte yandan DAİŞ çeteleri, Rakka’nın 26 km kuzeyinde bulunan Til Semin köyünü bombalıyor. Bombardıman sonucunda aralarında çocukların da olduğu 9 sivil yaralandı. Yaralı siviller QSD savaşçıları tarafından Kobanê Emel Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane yetkilileri yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu belirttti. Til Semin kasabası 19 Kasım’da özgürleştirilmişti.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER