‘Gözaltına almadan kalacakları cezaevini belirliyorlar’

Son bir ayda Antalya’da yapılan operasyonlarda 60 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 24 tutuklandı, 26’sı ise halen gözaltında. Savcı ve hakimlerin tutuklamak için birbirleriyle adeta yarıştığını belirten Avukat Deniz Yıldırım, tutuklanan kişilerin daha gözaltına alınmadan konulacağı cezaevlerinin belirlendiğini dile getirdi

Antalya’da son bir ayda yapılan operasyonlarda 60 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 24’ü “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. 10 kişi ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Farklı tarihlerde gözaltına alınan 26 kişi de halen gözaltında. Konuya ilişkin konuşan Avukat Deniz Yıldırım, tutuklanan 24 kişi hakkındaki iddiaların hiçbir hukuki dayanağının olmadığını savundu.

‘Dosyayı incelemeden tutukluyorlar’

Polisin Antalya’da demokrasi güçlerine ve Kürtlere dönük özel bir yönelimi olduğunu belirten Yıldırım, ortada bir suç olmasa bile, polisn masa başında suç yarattığını söyledi. “Düzmece” gerekçelerle onlarca kişinin gözaltına alınarak tutuklandığını ifade eden Yıldırım, tutuklanan kişilerin daha gözaltına alınmadan konulacağı cezaevlerinin belirlendiğini dile getirdi. Yıldırım, savcı ve hakimlerin dosyaları inceleme gereği duymadan tutuklama kararları verdiğini kaydetti.

‘Aileler bile gözaltına alınıyor’

Antalya Cumhuriyet Savcılığı’nın tutuklama sayısı ile övündüğünü sözlerine ekleyen Yıldırım, savcı ve hakimlerin adeta tutuklamak için birbirleriyle yarışa girdiğini ifade etti. Son dönemlerde “şüpheliden delile gitme” adı altında ailelerin de gözaltına alındığını akran Yıldırım, aile fertlerinin ifadeleri alınıp delil toplandığını ve bu gözaltıların süresinin de 30 günü bulduğunu vurguladı. Bu uygulamanın bir buçuk ay önce yapılmaya başlandığını belirten Yıldırım, böyle bir dönemin daha önce hiç yaşanmadığını söyledi.

‘Hukuk karşısında hesap verecekler’

Polisin hiçbir gerekçe göstermeden onlarca kişiyi evine baskın ayaparak gözaltına aldığını belirten Yıldırım, “Emniyet bu yöntemle korku yayıyor ve sindirmeye çalışıyor. Bu baskı politikası ile ülke yönetilmez, er ya da geç bunlar gerçek hukukun karşısında hesap vereceklerdir” dedi.

ANTALYA

EN SON EKLENENLER