Güven: Dayanışma içinde ayağa kalkacağız

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve Barış Anneleri Meclisi’nden oluşan heyet ‘sokağa çıkma yasağı’nın kısmi olarak kaldırıldığı Şirnex’i ziyaret etti. Burada konuşan Güven, ‘Bizler hiçbir zaman yılmadık. Bugün de dayanışma ile tekrar ayağa kalkacağız’ dedi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven ve Amed Barış Anneleri Meclisi’nden oluşan heyet, “sokağa çıkma yasağı”nın kısmi kaldırıldığı Şirnex’te (Şırnak) halkı ziyaret etti. Heyet ilk olarak taziye evine gidip halka baş sağlığında bulundu. Taziye esnasında söz alan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, baş sağlığı dileklerini tekrarladıktan sonra şunları söyledi: “Bu halk çok acılar çekti, nice vahşetlere şahitlik etti. Ama bizler hiçbir zaman yılmadık. Bugün de dayanışma ile tekrar ayağa kalkacağız.”

‘Burayı insansızlaştırmak amaçlandı’

Heyet taziye ziyaretinin ardından kentte incelemelerde bulundu. Karşılarındaki tablodan duyduğu hüznü anlatan Şirnex Milletvekili Aycan İrmez, “Buralarda 28 yılım geçti. Şırnak’ı yok ettiler. Burayı insansızlaştırmak amaçlandı” diye konuştu. Daha sonra yasağın kısmi olarak kaldırılmasının ardından kente dönen aileleri ziyaret eden heyet, ailelerin ihtiyaçlarını not aldı. Ziyaret esnasında tekrar söz alan Güven, “Şırnak’ta yaşananlar ne yazık ki dünyanın hiçbir yerinde ve tarihinde görülmemiştir” diyerek, Şirnex halkının yanında olduklarını belirtti. “İnsan insana bunu yapmaz” diyen Güven, yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

‘Bizi yıldıramazlar’

Güven’in ardından söz alan Barış Annesi Halime İnce ise şunları aktardı: “Biz elimizden geldiği kadar dayanışma içinde olacağız, halkımızın yanındayız. Giden evlerimiz olsun geri gelir, keşke canlarımıza kıymasalardı . Biz alıştık can vermeye mallarımızı feda etmeye. Bizi bu şekilde yıldıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar.”

Heyet son olarak, 5 Kasım’da askeri mühimmatın patlaması sonucu 3 çocuğunu kaybeden Gerez ailesini ziyaret etti.

ŞIRNEX

EN SON EKLENENLER