İzmir’deki Roboskî anmasına hapis cezası

İzmir’de Roboskî Katliamını protesto eden 8 kişi hakkında 10 ile 16 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. 

İzmir’de 2013 yılında Roboskî Katliamını protesto etmek ve katliamda yaşamını yitirenleri anmak için eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde düzenlenmek istenilen açıklamaya yönelik polis müdahalesinde çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında dönemin BDP yöneticilerin de bulunduğu 8 kişi hakkında İzmir 13. Asliye Ceza mahkemesi tarafından polise mukavemet ve 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet suçlamasıyla açılan dava, yaklaşık 3 yıl sonra sonuçlandı. 

13. Asliye Ceza Mahkemesi, 8 kişi hakkında verdiği gerekçeli kararında polise mukavemet ve 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet suçunu işlediklerine hükmetti. Mahkeme, 8 kişiye 10 ile 16 ay arasında değişen hapis cezaları verdi.

Hakkında 10 ay hapis cezası verilen HDP İzmir İl Yöneticisi Hacay Yılmaz, Roboskî’de sivil yurttaşların TSK’ye ait uçaklar tarafından katledildiğini belirterek, “Roboski katliamının sorumluları hâlâ görevleri başındadır. Ancak katliamı protesto edenler ve adalet arayanlar cezalandırılıyor. Er yada geç onlar da hesap vereceklerdir” dedi. (İzmir/DİHABER)

Son Düzenlenme Tarihi: 25 Kasım 2016 17:06

EN SON EKLENENLER