Tuncel’in tutukluluğuna yapılan itiraza ret

DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel’in tutukluluk halinin son bulması için avukatları tarafından 15 Kasım’da bir üst mahkemeye yapılan itiraz reddedildi

Amed’te Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin tutuklanmasını protesto ettiği sırada gözaltına alınan ve 6 Kasım’da tutuklanarak Silivri Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Tuncel’in avukatları tarafından tutuklama kararının kaldırılarak tahliye edilmesi ve soruşturma dosyası için verilen gizlilik kararının kaldırılması için 15 Kasım’da bir üst mahkeme olan Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan başvuru reddedildi.

DBP: Bu uygulama son bulsun

Konuya ilişkin DBP Genel Merkezi tarafından, “21 gündür Silivri Kadın F Tipi kapalı cezaevinde tek kişilik hücrede rehin tutulan Eş Genel Başkanımız Sebahat Tuncel için hukuk komisyonumuz tarafından 15 Kasım’da verilen itiraz dilekçesi Diyarbakır 3’ncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmiştir. Kararı kınıyor, Eş Genel Başkanımıza yönelik sürdürülen insanlık dışı uygulamaların derhal son bulunması gerektiğini vurguluyoruz” açıklaması yapıldı.

Tuncel hakkındaki soruşturmayı başlatan, teknik takip kararı veren hakim ve savcıların birçoğu “Gülen Cemaati” soruşturmaları kapsamında tutuklanmış ve meslekten ihraç edilmişti.

AMED

EN SON EKLENENLER