Yurt gazetesi 4 gazeteciyi işten attı

Yurt gazetesi 3’ü Türkiye Gazetciler Sendikası (TGS) üyesi 4 gazetecinin işine son verdi.

TGS tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Çalışanlarına tam sekiz aydır ücret ödemeyen Yurt gazetesi yönetimi, sorunu çözmek yerine dört çalışanın işine son verdi. Üçü sendikamızın üyesi olan bu dört gazeteciye hiçbir gerekçe gösterilmediği gibi, toplusözleşme ile iş güvencesi garanti altında olan sendika işyeri temsilcisine, ‘İstersen sen de ayrılabilirsin’ denildi. Geçtiğimiz yıl toplu iş sözleşmesi imzaladığımız Yurt gazetesinde ekonomik sorunlar, gerekli desteği ve anlayışı göstermemize rağmen çözülemedi. Sürekli ‘Kısa süre içinde çözülecek’ denmesine rağmen o ‘kısa süre’ hiç gelmedi. İstanbul gibi bir kentte sekiz aydır ücretini alamayan gazetecilerin yılgınlıkla, alacaklarından vazgeçerek işten kendi istekleriyle ayrılması hedeflendi.”

Yurt yönetiminin çalışanların maaşlarını ve toplu iş sözleşmesini de uygulamayarak suç işlediğini belirten sendika, “Ücretlerin ödenmesi için verilen 20 Kasım tarihinin dolması ve dört meslektaşımızın işten atılmasının ardından görüşme girişimlerimiz yanıtsız kalmıştır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğünü görevlerini yapmaya çağıran sendika, “Toplu iş sözleşmesini “Her şey güzel olacak” diyerek imzalayan Yurt gazetesi sahibi ve CHP Eski Milletvekili Durdu Özbolat’ın kanunlara uymasını, çalışanın hakkını vermesini istiyoruz” dedi. (İstanbulEVRENSEL)

EN SON EKLENENLER