Çocuklarıyla birlikte kültürünü öğreniyor

Êlih’te (Batman) iki çocuğuyla birlikte Navenda Çanda Mizgîn’de (NÇM) müzik kursuna giden Cengiz Yılmaz (47), ilerleyen yaşına rağmen büyük bir şevkle kültürüne sahip çıkıyor. Bağlama kursuna giden Yılmaz, oğlu Muhammed Yılmaz’ın (12) gitar, diğer oğlu Rênas’ın ise çocuk korosunda eğitim gördüğünü belirtti.

Adana’ya 1990’lı yıllarda göç eden ve 12 yıl önce tekrar gelip memleketi Êlih’e yerleşen Yılmaz, önce mahallelerindeki Musa Anter Halkevi’nde bağlama kursuna gittiğini, fakat belediyeye atanan kayyumun burayı kapatması ile yarım kalan eğitimlerini NÇM’de sürdürdüklerini dile getirdi. Halkevinin kapatılmasının kendisini ve çocuklarını mağdur ettiğini belirten Yılmaz, “NÇM daha yoğun. Halkevine kurs için giden birçok arkadaşımız kursu bırakmak zorunda kaldı. Halkevlerinin tekrar açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Oğlu Rênas’ın da (7) NÇM Çocuk Korosu’na bir hafta içerisinde başlayacağını söyleyen baba Yılmaz, “Çocuklarım burada hem müzik öğreniyorlar hem de kültürlerini öğreniyorlar” dedi.

‘Halkevi kapanınca NÇM’ye geldim’

Muhammed Yılmaz (12) ise 3 aydır gitar kursuna gittiğini belirterek, “Burada bulunduğum için çok mutluyum. Babam bağlama kursuna gidiyordu ve bağlamasıyla eve geliyordu. Ben de babamı öyle görünce heveslendim ve gitar kursuna gitmeye karar verdim. Musa Anter Halkevi’ne gidiyordum. Orası kapanınca NÇM’ye geldim. NÇM evimize uzak olduğu için gidiş gelişlerde biraz sıkıntı yaşıyorum ama gitarı öğrenene kadar da kursa gelmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı. ÊLIH

EN SON EKLENENLER