Erdoğan’dan OHAL’i uzatma sinyali

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘2017’de kalkmış olacak’ dediği OHAL konusunda AB’ye yüklenerek, ‘Belki 3 ay daha uzayacak, size ne ya!’ dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ile Çevre Yatırımları Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. “İdam”ı tekrar gündeme getiren Erdoğan, idamsöylemlerini eleştiren Avrupa Birliği’ni (AB) yüklenerek, “Ben Hans’ın George’un ağzına bakarak karar vermem. Halkım idam mı diyor, parlamentoya gelir. Parlamento idam diyorsa bana gelir ben de onaylarım, bunu açıkladım. Şimdi Avrupa Birliği’ndeki birileri niye idam istiyorsunuz, sana ne!” dedi.

Avrupa Parlamentosu’nun “Müzakereleri geçici olarak durdurulsun” kararına tepki gösteren Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın “2017’de kalkmış olacak” dediği Olağanüstü Hal (OHAL) konusunda da, “Fransa OHAL 3+3+6 ay şeklinde uzattı. Ona böyle bir karar aldınız mı? Seçimler sebebi ile Fransa yeniden uzatmayı düşünüyor. Belki 3 ay daha uzayacak, size ne ya!” diye konuştu.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER